Kirjasto

Savonlinnan normaalikoululla on oma koulukirjasto, josta koulun oppilaat ja henkilökunta sekä Opettajankoulutuslaitoksen opetusharjoittelijat voivat lainata itselleen luettavaa. Kirjasto sijaitsee koulun keskikerroksessa monistamoa vastapäätä. Kirjojen laina-aika on neljä viikkoa kuten yleisissä kirjastoissakin. Lainat voi uusia eräpäivään mennessä. Uusiminen onnistuu myös kirjaa näyttämättä. Kirjaston käyttösäännöt ovat esillä kirjaston seinällä.

Normaalikoulun oppilaat suorittavat Savonlinnan kaupungin kirjallisuusdiplomin. Kaikki diplomit voidaan suorittaa kirjastomme aineiston avulla, myös yläkoulun vapaaehtoiset Nestori-diplomit. Uutuuskirjoja hankitaan sekä syksyllä että keväällä, ja viime vuosina kirjastoon onkin saatu melko paljon uusia vaihtoehtoja diplomia suorittaville, äidinkielen tehtävää tekeville tai muuten vain lukemisesta kiinnostuneille yläkoululaisille.

Oppilaat käyttävät kirjastoa säännöllisesti myös oppitunneilla tiedonhakutehtävissä. Oppilaat tekevät kirjastossa myös muita ryhmätöitä ja jopa harjoittelevat esityksiään. Savonlinnan normaalikoulun kirjaston kirjat on luetteloitu Itä-Suomen yliopiston kirjaston aineistotietokantaan. Siihen voi tutustua osoitteessa https://uef.finna.fi. Kirjastoon on tilattu oppilaiden luettavaksi lehdet Karvinen, Koululainen ja Suomen Luonto. Lehtiä ei anneta kotilainaan.

Lukuvuonna 2017 – 2018 kirjasto on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9 – 11.30 ja 12 – 14.15. Kirjastoa hoitaa Timo Makkonen (puh. 050 440 0009).

Muita linkkejä

Savonlinnan normaalikoulun oppikirja-arkisto

http://www.kirjastot.fi
kaikenlaista kirjoihin ja kirjastoihin liittyvää, mm. linkit Sivupiiriin ja Okariinoon

http://www.nuorisokirjailijat.fi/
Suomen Nuorisokirjailijoiden nettimatrikkeli, jossa mm. kirjailijoiden esittelyjä sekä Topelius- ja Arvid Lydecken -palkinnon saaneet teokset

http://www.risingshadow.net
sivusto fantasian ja sci-fin ystäville

http://www.makupalat.fi
Hämeenlinnan kaupunginkirjaston ylläpitämässä palvelussa on linkkejä eri aloja käsitteleville sivustoille.

Kuvia

Kirjasto sijaitsee keskikerroksessa monistamoa vastapäätä. Oikealla pilkistävään laatikkoon voi palauttaa lainat, jos virkailija ei ole paikalla.

Kirjasto sijaitsee keskikerroksessa monistamoa vastapäätä. Oikealla näkyvään laatikkoon voi palauttaa lainat, jos virkailija ei ole paikalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yleisnäkymä kirjaston sisältä.

Yleisnäkymä kirjaston sisältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä kuva on kirjaston takaosasta. Lehtiä ei anneta kotilainaan.

Tämä kuva on kirjaston takaosasta. Asiakkailla on mahdollisuus lukea myös lehtiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uutuuskirjojen valinnassa pyritään ottamaan huomioon eri-ikäiset lukijat. Uudet tietokirjat ovat toisessa hyllyssä.

Uutuuskirjojen valinnassa pyritään ottamaan huomioon eri-ikäiset lukijat. Uudet tietokirjat ovat toisessa hyllyssä.

Lainauskuitista näkee eräpäivän.

Lainauskuitista näkee eräpäivän.