Oppikirja-arkisto

Savonlinnan normaalikoulun oppikirja-arkistoon on koottu 1900-luvulla julkaistuja oppikirjoja, kuitenkin niin, että 1990-luvulla alkaneet kirjasarjat on arkistoitu kokonaan. Sarjoista 2000-luvulla mahdollisesti julkaistut uudet laitokset on sen sijaan rajattu ulkopuolelle. Arkistossa on varsinaisten oppikirjojen lisäksi harjoituskirjoja, opettajan oppaita ja vastauskirjoja. Nimekkeitä on yhteensä hieman toista tuhatta.

Oppikirja-arkiston sijaintipaikaksi valittiin normaalikoulun kirjasto. Vieraiden kielten oppikirjat on jätetty kahden kieliluokan väliseen tilaan ao. opettajien toivomuksesta. Arkistokirjoja voi tarvittaessa lainata tutkimuskäyttöön.

Oppikirja-arkistosta laadittuun tietokantaan pääsee tutustumaan julkaisun lopusta löytyvien linkkien kautta. Toisessa tiedostossa aineisto on järjestetty julkaisuvuoden ja toisessa kirjan nimen mukaan. Hyllyjärjestys noudattaa käytännön syistä nimenomaan jälkimmäistä logiikkaa. Arkistokirjat eivät näy JOSKU-tietokannassa.

Oppikirja-arkiston lisäksi normaalikoululla on erillinen aapiskokoelma, jonka kokosi edesmennyt Liisa Saviranta Rantasalmelta. Savirannan leski lahjoitti kokoelman koulullemme vuonna 2012. Lahjoituskirjat on sijoitettu kirjaston suureen vitriinikaappiin. Myös tämän kokoelman tietokanta on linkitetty sivulle.

Kokoelmista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä kirjastovirkailijaamme Timo Makkoseen, puh. 050 440 0009, etunimi.sukunimi@uef.fi.

Oppikirja-arkisto

Oppikirja-arkisto kirjan nimen mukaan

Liisa Savirannan kokoelma