Tämä toimii! -teknologiakilpailun voitto

Julkaistu 1.4.2015 tekijä kategoriassa Ajankohtaista

0

Savonlinnan normaalikoulun 5b-luokan joukkue voitti Teknologiateollisuuden järjestämät alueelliset Tämä toimii -kilpailut 18. päivänä maaliskuuta Lappeenrannassa Skinnarilankampuksella.

PALKITUT Tämä toimii! -kilpailussa alakoululaiset ideoivat ja valmistivat Teknologiateollisuuden toimittamista materiaaleista liikkuvanleikittävän lelun ja tehneet sille mainoksen. Työskentelyprosessistapidettiin myös päiväkirjaa. Lappeenrannan alueellisen kilpailunvoittaneen normaalikoulun ryhmän tuotoksen tuomaristo arvioimonipuoliseksi, omaperäiseksi ja turvalliseksi. Arvioinnissakiiteltiin myös tuotteen omaperäisyyttä sekä ryhmän toimintaa, joka esitteli työtään innostuneesti.Tapahtumassa eri kouluja edustavat Tämä toimii! -ryhmätesittelivät omat tuotoksensa tuomaristolle. Samalla valittiin paras Tämä toimii! -ryhmätuotoksineen loppuhuipentumaan edustamaan omaa aluettaan.
 

Tämä toimii! -teknologiakilpailun loppuhuipentuma järjestetäänTampere-talossa 5.5.2015.
Savonlinnan normaalikoulun kilpailun voittanut ryhmä ja samallakoko itäisen alueen kisan voittanut ryhmä on 5b-luokan Fred-kalastusalus -ryhmä, johon kuuluvat iida Kokkonen, Juuso Laine, Oona Tauriainen ja Daria Vorobyeva.

LAIVA
JANNITTAA Tämä toimii! -prosessissa luokka toimii neljän oppilaan ryhminä, joissa on tyttöjä ja poikia. Toimintamalli toteutetaan kouluissa erioppitunneilla viiden viikon aikana. Tämä toimii! -teknologiakilpailussa luokkaan muodostetut ryhmät ideoivat javalmistivat liikkuvan ja leikittävän lelun, sen mainoksen japrosessista kertovan päiväkirjan eri aineiden oppitunneilla.  Viidenviikon aikana ryhmät ideoivat ja valmistivat oppituntien aikanaliikkuvia ja leikittäviä leluja, vallattomia mainoksia ja mainioitapäiväkirjoja. Kaikkien tuotosten tuli olla ryhmän oppilaiden itseaikaan saamia. Kuudennella viikkolla valittiin koulun edustajaaluekilpailuun Lappeenrantaan.

Kuva otettu juuri ennen voittajien julistamista…

Tämä toimii! -teknologiakilpailuun on osallistuttuinnolla, viimeksi 1000 alakoulun opettajaa eri puolilta Suomeailmoitti luokkansa mukaan; yli 21000 alakoululaista ideoi javalmisti 5300 huikeaa liikkuvaa lelua, mainiota mainosta jaseikkaperäistä päiväkirjaa.

HALI

Kommentit on suljettu.